İBB'den kadın düşmanı 'şeyh'e ziyaret

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir", "Or…luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm” sözleriyle bilinen gerici Ömer Tuğrul İnançer'i ziyaret etti.

İBB'den kadın düşmanı 'şeyh'e ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Ömer Tuğrul İnançer’i ziyaret ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Polat, “Bugün İstanbul’un çok özel tasavvuf mekanı Nureddin Cerrahi Dergahını ziyaret ettik. Sayın Tuğrul İnançer ile İstanbul’un dergahları ve kutsal mekanlarının korunması üzerine çok değerli bir sohbet gerçekleştirdik. Ev sahipliği ve özel armağanı için kendisine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KADIN DÜŞMANLIĞIYLA BİLİNİYOR

Cerrahi tarikatının “şeyh”i olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer, geçmişte kadınlar hakkında tepki çeken sözleriyle gündeme gelmişti. Ömer Tuğrul İnançer kadınlar için “Hamile kadınların dışarıda gezmesi uygun değildir, eğer hava almak istiyorlarsa kocalarının arabalarında dolaşabilirler” ifadelerini kullanmış, “Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or…luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm” demişti.

İnançer, kadınların çalışmasına karşı olduğunu da “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” ifadeleriyle dile getirmişti.