İBB tarafından masrafları karşılanan yurt binası TÜGVA'ya tahsis edilmiş

Istanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "Maliye Hazinesinin elinde bulunan bir arsadaki yurt binası İBB tarafından bütün masrafları karşılanarak TÜGVA'ya teslim edilmiş" dedi.

İBB tarafından masrafları karşılanan yurt binası TÜGVA'ya tahsis edilmiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB Meclisi’nde tartışmalara neden olan TÜGVA’ya ilişkin olarak yeni bir dosyayı açıkladı. Balyalı, Florya’da Maliye Hazinesinin elinde bulunan bir arsadaki yurt binasının B tarafından bütün masrafları karşılanarak TÜGVA’ya teslim edildiğini söyledi.

Balyalı, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 2015 yılında, Florya Araştırma İlim Kültür Hizmet Derneği’nin Diyanet’e tahsis edilmiş bir yerin kendilerine tahsis edilmesi için İBB’ye başvurduğunu, İBB’nin de taşınmazın Diyanet’ten alınması için yazı gönderdiğini söyledi.

Balyalı, “Mülkiyet İBB’ye ait değil, Maliye Hazinesi’ne ait. Burayı Diyanet’e cami yapılması için tahsis etmiş. Sonra darbe girişimi gerçekleşmiş. Sonra ilgili Florya Araştırma İlim Kültür Hizmet Derneği kapatılmış. Sonra bu dernek dava ile tekrar açılmış, ancak burası o derneğe tahsis edilmemiş çünkü İBB’ye ait değil” dedi.

Burada inşa edilen yurt binasına İBB’nin 15 milyon lira harcadığını söyleyen Balyalı, “2016-17 kayıtlarına göre 15 milyon dışında birtakım tefrişat malzemeleri bedelinin de İBB tarafından karşılandığı bir şekilde TÜGVA’ya tahsis edilmiş. Oysa belediyeden geçen böyle bir tahsis kararı da bulunmuyor. Tamamen hukuka aykırı bir biçimde Maliye Hazinesinin elinde bulunan bir arsadaki yurt binası bütün masrafları karşılanarak TÜGVA’ya teslim edilmiş” diye konuştu.

Balyalı, söz konusu Meclis konuşmasını “Florya’da yapılan yurt binasının “hikayesini” bir de böyle dinlemenizi tavsiye ederim. Geçmiş dönemlerde işlerin nasıl yürütüldüğüne ibretlik bir örnek olması açısından çok önemli” notuyla paylaştı.