Hükümetten yine 'ambulans uçak' şovu: Aynı gün Aslı Özkısırlar hastanede yatak bulamadığı için hayatını kaybetti

İzmir'de yaşayan Aslı Özkısırlar'ın 25 gündür hastanelerde yatak bulamaması nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Londra'da yaşayan Erdal Yetimova'nın ambulans uçakla Türkiye'ye getirilerek propaganda edilmesi tepkilere neden oldu.

Hükümetten yine 'ambulans uçak' şovu: Aynı gün Aslı Özkısırlar hastanede yatak bulamadığı için hayatını kaybetti

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan ve koronavirüse yakalanan Erdal Yetimova, ailesinin AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ile iletişime geçmesinin ardından ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Aynı gün 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamayan Aslı Özkısırlar hayatını kaybetti.

Uluslararası Demokratlar Birliği Birleşik Krallık Bölge Başkanı olduğu öğrenilen Erdal Yetimova, Londra’da koronavirüse yakalandı. Yetimova’nın rahatsızlığının ağır seyretmediği gerekçesiyle tedavisinin evde süreceği belirtildi. Evde tedavisi sürerken durumunun ağırlaştığını ifade eden Yetimova, ailesi tarafından bir kez daha hastaneye götürüldü. Yetimova’nın durumu üzerine ailenin, AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ile temasa geçtiği, ardından Londra’dan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

‘BÜYÜK TÜRKİYE VATANDAŞINI YALNIZ BIRAKMAZ’

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya,”Büyük Türkiye vatandaşını yalnız bırakmaz. Covid tedavisinin yanı sıra, Türkiye’ye nakli için gönderilen uçağımıza ambulans araç hizmeti dahi verilmeyen Union of International Democrats İngiltere Başkanı kardeşim Erdal Yetimova’yı kuyruğunda Türk bayrağı olan Ambulans uçağımız ile İngiltere’den Türkiye’ye getiriyoruz. Süreci başından sonuna kadar takip eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; T.C. Sağlık Bakanlığı Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala’ya emekleri için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

GÜNLERDİR HASTANELERDE YATAK BULAMAMIŞTI

Öte yandan İzmir’de takı satarak geçimini sağlayan Aslı Özkısırlar, akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamamış ve bugün hayatını kaybetmişti. Özkısırlar, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” sözleriyle seslenmişti.

Aslı Özkısırlar’ın hastanelerde yatak bulamadığı için hayatını kaybetmesinin ardından ambulans uçakla Londra’dan hasta getirilerek propaganda edilmesi tepkilere neden oldu.