Hüda-Par'dan Hizbullah'la ilişkisi hakkında açıklama

Hüda-Par Genel Başkanvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hizbullah diye bir örgüt var. Kim Hizbullah yoktur diyorsa doğru bir tespit yapmıyor" dedi.

Hüda-Par'dan Hizbullah'la ilişkisi hakkında açıklama

90’lı yıllarda çoğu ilerici ve solcu yüzlerce kişiyi canavarca yöntemlerle (kafaya tek kurşun, çifte cinayet, baltalı saldırı) katleden, 2000’lere girilirken ise domuz bağı yöntemiyle öldürdüğü kurbanları ve mezar evleri ortaya çıkan Hizbullah örgütüyle ilgili, ‘legal kanadı’ olarak hareket eden Hüda-Par’dan bir açıklama geldi.

Gerici Akit Tv’ye konuk olan Hüda-Par Genel Başkanvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘HÜDA PAR ile Hizbullah’ın bir ilişkisi var mı? Artık Hizbullah diye bir örgüt var mı?’ diye sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Hizbullah diye bir örgüt var. Ben Hizbullah’ın kendi kendisini feshettiğini duymadım. Ben avukat olarak da Hizbullah’ın davalarını takip ettim. Hizbullah’tan yargılanan bazı kişilerin savunmalarına da katıldım. Onlar da Hizbullah’ın içinde olduklarını ve böyle bir yapının olduğunu söylediler. Dolayısıyla kim Hizbullah yoktur diyorsa doğru bir tespit yapmıyor.”

Hüda-Par ile AKP’nin de zaman zaman temaslarının olduğu biliniyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Hüda-Par  Genel Başkanı İshak Sağlam’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etmişti. Görüşmenin içeriğine ilişkin ise açıklama yapılmamıştı.