Hizbullah: Küba halkı ile devrimci liderliğinin yanındayız

Hizbullah, Amerikan rejiminin Küba’nın iç işlerine müdahalesini kınayarak Küba halkı ile devrimci liderliğinin yanındayız mesajı verdi.

Hizbullah: Küba halkı ile devrimci liderliğinin yanındayız

El Meyadin televizyonunun haberine göre Lübnan Hizbullah Hareketi Dış İlişkiler Sorumlusu Ammar el-Musevi, Küba’nın Lübnan büyükelçiliğini ziyaret ederek Amerikan rejiminin müdahalelerine karşı Küba’ya destek verdi.

Hizbullah Dış İlişkiler Sorumlusu Ammar el-Musevi, Küba’nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Moraga ile görüştü ve Küba’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Ammar el-Musevi, Amerikan rejiminin Küba’nın iç işlerine açıkça müdahale ederek Küba halkına ve hükümetine yönelik kışkırtıcı girişimlerde bulunduğunu belirtti ve “Gıda maddelerinin olmayışı, sağlık alanındaki sıkıntılar, ilaç ve temel ihtiyaç maddelerindeki yetersizlikler Amerika’nın Küba’da devrimin zafere ulaştığı günden beri bu ülkeye uyguladığı zalimce yaptırımların sebebiyledir” dedi.

Amerikalı yetkililerin Küba halkının özgürlüğü ve Kübalıların ifade özgürlüğü adına sözde ağlamaklı açıklamalar yaptığını belirten Ammar el-Musevi, bu açıklamaların aslında Küba’nın onlarca yıldır süren Amerikan komplolarına ve ambargo politikalarına direnen ve egemenliğini ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadeleyi durdurmaya yönelik iğrenç bir komplo olduğunu söyledi.

Hizbullah adına Küba halkıyla dayanışmasını dile getireen Ammar el-Musevi, “ABD’nin ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik saldırgan politikası karşısında dost Küba halkının ve devrimci liderlerinin yanındayız” dedi.

Ammar el-Musevi, “dünya halklarını, dünyanın farklı ülke ve bölgelerine kaos ve kıtlık çıkarmaya çalışan Amerikan politikalarının tehlikelerinin farkında olmaya” çağırdı.