Hilal Kaplan 'iç savaş' çıkardı

Sabah yazarı Hilal Kaplan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videodaki konuşmasının "iç savaş koşullarını oluşturmak için" yapıldığını iddia etti.

Hilal Kaplan 'iç savaş' çıkardı

AKP’nin yayın organı Sabah‘ın yazarlarından Hilal Kaplan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “iç savaş çıkarmak istediğini” öne sürdü.

Hilal Kaplan, iktidarın televizyonu A Haber’de konuk olduğu programda, Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden paylaştığı videoda dile getirdiği “Ülkemizin geleceğini siz tayin edeceksiniz, bu haramzadeler değil. Bunlarla selamı sabahı kesin” şeklindeki sözleri hatırlatıp şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu’nun ‘haramzade’ ifadesinin 17-25 Aralık’ta FETÖ’cülerin kullandığı dilin birebir aynısı olduğunu görüyoruz. Halkı sokağa çıkarmak gibi bir çaba içerisindeler biliyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun konuşması da buna işaret. Cumhurbaşkanımızın NATO toplantısı öncesi aslında siyaseten bitişin de dışavurumu. Ne demek ‘selamı sabahı kes’? Herhalde halkı kin ve düşmanlığıa tahrikin birebir tanımıdır yani. Halkımızın asla gelmeyeceği bir oyun ama iç savaş koşullarını oluşturmak için konuşuluyor.”