Hidayet Türkoğlu'ndan 'Saray'daki görevlerinden el çektirildiği' iddiası üzerine açıklama

Hidayet Türkoğlu, "Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum." dedi.

Hidayet Türkoğlu'ndan 'Saray'daki görevlerinden el çektirildiği' iddiası üzerine açıklama

Hidayet Türkoğlu’nun Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanlığı görevlerinden el çektirildiği ileri sürülmüştü. Bu iddia üzerine Türkoğlu’ndan bir açıklama geldi.

İddiaya göre, Erdoğan’a yakın bazı isimler ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmesini istedi ve Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilirken TBF Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Tükoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevleri için, “Büyük gururla sürdürdüğüm görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Türkoğlu’nun o paylaşımı şöyle:

“Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum.

Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum.”