"Hiçbir özgür insan Filistin davasının kendisini ilgilendirmediğini söyleyemez"

"Hiçbir özgür insan Filistin davasının kendisini ilgilendirmediğini söyleyemez. Bu, bugün Filistin'de direnişin en önemli araçlarından biridir."

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, yaptığı konuşmada, Lübnan’daki gelişmeler, Yemen ve Filistin’e ilişkin açıklamalarda bulundu. Nasrallah şunları kaydetti:

“Direnişin gücü Lübnan’ı savunmak içindir. Tel Aviv’in ulusumuzun zenginliğine tecavüz etmesine izin vermeyeceğiz. Direniş her zaman Siyonist rejimin açgözlülüğüne karşı durmuş ve şimdi de bu rejimin açgözlülüğüne karşı durmaktadır ve Lübnan topraklarının hiçbir şekilde işgal edilmesine izin vermeyecektir.

Hiçbir özgür insan Filistin davasının kendisini ilgilendirmediğini söyleyemez. Bu, bugün Filistin’de direnişin en önemli araçlarından biridir. Maddi gücü yeten ve bu konuda Filistin davasına yardım edebilecek hiç kimse bu yardımı esirgememelidir.

Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Arap rejimleri, milletlerimizi Siyonist rejime karşı nefretten vazgeçerek, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye çağırıyor. Bahreyn ve Yemen halkının ve alimlerinin siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı gösterileri ve Filistin meselesine destek açıklamaları, onların görev ve sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve buna bağlı olduklarını göstermektedir.”

Nasrallah, Yemen’deki son gelişmelere ve işgalci Suudi koalisyonunun Yemen ordusu ve halk komitelerinin operasyonlarını durdurma çabalarına atıfta bulunarak, şunları söyledi: ‘Kuşatma devam ederken ateşkes sağlamak, Yemen’de savaşı sürdürmekten başka bir şey değildir. Yemen halkının devam eden kuşatması gölgesinde ateşkesin hiçbir anlamı yoktur.’