Hendek'teki patlamayla ilgili duruşmada gerginlik: Baro Başkanı üzerimize yürümeye çalıştı

Tevfikoğlu, “İçerde biraz sinirler yükseldi tansiyonum düştü bir baygınlık geçirdim şu an iyiyim. Bilerek ve isteyerek karşı tarafın avukatları tahrik ediyor. Orada bir laf söylendi ve sinir harbi yaşadım açıkçası. Üzerimize yürümeye çalıştı Baro Başkanı” dedi.

Hendek'teki patlamayla ilgili duruşmada gerginlik: Baro Başkanı üzerimize yürümeye çalıştı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamaya ilişkin davanın ikinci duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede, taraf avukatlarının atışması, ailelerin de tepki göstermesi üzerine çıkan gerginlik nedeniyle bir süre ara verildi. Bu arada, fenalaşan, patlamada kardeşini kaybeden Ayşe İsmail Tevfikoğlu’na duruşma salonunun önüne gelen ambulansta müdahale edildi.

ANKA’ya açıklama yapan mağdur avukatlarından Evren İşler, “Biz bir sorunun sorulmasına itiraz ettik. Soru usule aykırı bir soruydu çünkü yargılamanın o aşamasında değiliz. Delil ikamesi denilen aşamayı ilgilendiren bir belge okunması gündeme geldiğinde itiraz ettik. Bunun üzerine sanık avukatı, bizi terbiye etmeye, bize ne zaman neyi söyleyeceğimizi söylemeye başladı. Bunun üzerine karşılıklı hukuki tartışma devam ederken sanık tarafından bir meslektaşımız bizim tarafımıza gelip parmak sallayıp masaya doğru yaklaşınca gerginlik yükseldi. Aileler, avukatlara saldırıya yönelince buna tahammül etmediler, tepkilerini gösterdiler. 10 dakika ara verildi” dedi.

Mağdur avukatlarından Can Atalay da “Sanık mühendislerden bir tanesi bütün olanları olduğu gibi anlatmaya başladı. Patronun avukatı da ona kızgınlıkla soru sormaya başladı, usule aykırı bir soru yöneltmeye başladı. Biz bu soruya itiraz edince bize doğru bağırmaya başladı. O arada diğer sıralardan bizim sıralara doğru sanık avukatları geldi ve duruşmaya ara verildi” ifadelerini kullandı.

Gerginliğin ardından verilen arada, faciada erkek kardeşini yitiren Ayşe İsmail Tevfikoğlu baygınlık geçirdi. Duruşma salonunun önüne gelen ambulansta ilk müdahale yapıldı. Ayşe İsmail Tevfikoğlu, müdahalenin ardından durumu daha iyi olan Ayşe İsmail Tevfikoğlu, “İçerde biraz sinirler yükseldi tansiyonum düştü bir baygınlık geçirdim şu an iyiyim. Bilerek ve isteyerek karşı tarafın avukatları tahrik ediyor. Orada bir laf söylendi ve sinir harbi yaşadım açıkçası. Üzerimize yürümeye çalıştı Baro Başkanı” dedi.