Hendek davasının 5. duruşması görüldü: Tahliye talebi reddedildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde kurulu havai fişek fabrikasında gerçekleşen ve 7 işçinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin davanın 5. duruşması görüldü. Fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun ile Hasan Ali Velioğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Hendek davasının 5. duruşması görüldü: Tahliye talebi reddedildi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada 7 işçi hayatını kaybetmiş, 127 işçi yaralanmıştı. Olaya ilişkin davanın 5’inci duruşması Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu’nda görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun ile Hasan Ali Velioğlu ve tutuksuz sanıklar E.Ö., A.A., A.Ç. ve taraf avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan A.R.E.C. ve A.B. duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatları, tekrardan bilirkişi raporunun hazırlanmasını ve bu süreçte müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Görüşünü açıklayan iddia makamı, tutuklu sanıkların dava konusu fabrikadaki çalışma süreleri, yetki görev ve sorumluluklarının niteliği, sanıklar üzerinde atılı suçun bilinçli taksirle işlendiği iddiası ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağından sanıklar Yaşar Coşkun ile Hasan Ali Velioğlu’nun tutukluluk halinin devamını talep etti.

Sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulunurken, mahkeme heyeti bilirkişi raporunun tekrardan alınması ve keşif talebinin reddine, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi.