Heiko Maas'tan 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'HDP' açıklaması: Çok yanlış sinyaller...

Maas, "Son birkaç gündür gördüğümüz şeyler, HDP'ye dair yasaklar ve özellikle İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kesinlikle çok yanlış sinyaller" dedi.

Heiko Maas'tan 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'HDP' açıklaması: Çok yanlış sinyaller...

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye karşı imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ve HDP’nin kapatılması için atılan adımlara Avrupa Birliği’ne (AB) yanlış sinyaller gönderdiğini belirtti.

Heiko Maas, Brüksel’deki AB dışişleri bakanlarıyla düzenlenecek toplantı öncesinde “Son birkaç gündür gördüğümüz şeyler, HDP’ye dair yasaklar ve özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kesinlikle çok yanlış sinyaller” ifadelerini kullandı.

Reuters‘in haberine göre, Maas aynı zamanda Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’deki anlaşmazlığa dair gerilimin düştüğünü söyledi. AB geçen yıl Doğu Akdeniz’de yaşanan anlaşmazlığın ardından Ankara’ya yaptırım tehdidinde bulunmuştu.

“Türkiye’de hem aydınlık hem karanlık aynı anda bir arada bulunuyor” diyen Maas, “Türkiye’den gelen bu karışık sinyalleri bugün tartışacağız ve diyaloğun sürmesini hedeflemeye devam edeceğiz” diye konuştu.