HDP'nin kapatılması davasında 451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili "İddianame 843 sayfa. 451 kişi yasak isteniyor 69 kişide odak olduğu için iddianamede yer alıyor” dedi.

HDP'nin kapatılması davasında 451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’den HDP iddianamesiyle ilgili açıklama geldi. Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması davasıyla ilgili, “Karar 15 gün içinde verilecek. İddianamede 451 HDP’li hakkında siyasi yasak isteniyor” dedi.

Antalya’da düzenlenen “Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele” konulu konferansa katılan Bekir Şahin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şahin, HDP iddianamesinin hazırlandığını ve Anayasa Mahkemesi’ne sunduklarını belirterek, bundan sonraki sürecin AYM’nin yetkisinde olduğunu söyledi.

451 HDP’Lİ HAKKINDA SİYASİ YASAK

Şahin, “Tüm delilleri, kararları dosyaları, CV’leri ve HDP yetkililerinin konuşmalarını dosyada delil olarak sunduk. İddianame 843 sayfa. 451 kişi yasak isteniyor 69 kişide odak olduğu için iddianamede yer alıyor” dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 500 kişi değil, 451 kişi hakkında yasak istiyoruz, artı 69 kişi de terör örgütü lehine konuşmaları, parti kurulmadan ya da kurulduktan sonra parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları var, ona ilişkin beyanları var, onlar da 69 kişi. 451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz. Artı iddianamede partinin banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik.”

“HEMEN HEMEN HEPSİ…”

HDP’nin üst yöneticilerinin isimlerinin olup olmadığı yönündeki soruya, “Hemen hemen hepsi zaten. Hepsinin terör örgütü lehine konuşmaları var, beyanları var, bunların hepsi hakkında yasak istiyoruz. İsim olarak şu anda bir şey söyleyemem.” cevabını veren Şahin, “İddianamenin kabul edilmesini bekliyoruz. 15 gün içinde kabul edilip edilmeyeceğine karar verilecek.” dedi.