HDP'li Pervin Buldan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

Partisinin grup toplantısında konuşan Pervin Buldan, ''Bitmek bilmeyen seri krizler nedeniyle ülke tam bir çöküşü yaşamaktadır'' ifadelerini kullandı.

HDP'li Pervin Buldan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

”HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibariyle yoktur” diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Üçüncü yol; egemen sömürücü güçlerin dışında kalan demokratik kamuoyunun kendisi, ezilenlerin tümüdür. Kısa vadeli düşünmez, demokrasi ve özgürlük mücadelesi ilkelerini korur ve son seçimlerde olduğu gibi etkisi tarihidir” ifadelerini kullandı.

Buldan açıklamasında, “Bir yanda yönetim krizi devam ederken, ekonomik, toplumsal ve salgın krizi halkı canından bezdirmektedir. Bitmek bilmeyen seri krizler nedeniyle ülke tam bir çöküşü yaşamaktadır.

Merkez Bankası’nın 128 milyar doları ortada yok. Kaç gündür kamuoyu bunun peşinde. Soruyor, soruşturuyor ve 128 milyar doların nerede olduğunu tabii ki haklı olarak araştırmaya ve soruşturmaya başlıyor. Cevap vermiyorlar çünkü veremiyorlar. Merkez Bankası’nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır diyoruz. Fazla söze gerek yok aslında, hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz.

Cumhurbaşkanlığı gidiş sistemi artık yolcudur. Halk bunların biletini çoktan kesmiştir. Saray’ın kepenk kapatacağı günler yakındır, yazar kasa yok diye boş yere sevinmesinler. Sandıklar halkın elindedir, halk da dört gözle o günleri beklemektedir” diye konuştu.