HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesi Kadıköy'de protesto edildi

İzmir HDP İl Binası'na gerçekleştirilen saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesi Kadıköy'de protesto edildi.

HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesi Kadıköy'de protesto edildi

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı’na yapılan saldırıda parti emekçisi Deniz Poyraz’ın katledilmesi Kadıköy’de gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve Türk Tabipler Birliği (TTB) İstanbul Tabip Odası’nın katılımıyla Süreyya Operası önünde yaptıkları basın açıklaması yapıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, açıklama öncesi HDP Kadıköy İlçe Örgütü, ilçe binası önünde toplanıp açıklamanın yapılacağı Süreyya Operası önüne yürümek istedi. Ancak polis HDP’lilerin yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine kitle yaklaşık bir buçuk saat ilçe binası önünde bekleyişini sürdürdü.

Ardından kitle açıklamanın yapılacağı Süreyya Operası’nın önüne gitti. Yüzlerce kişinin katıldığı açıklamada, ortak metni kurumlar adına Çayan Çalık okudu. Çalık, Poyraz’ın katledilmesinin münferit olmadığını ve saldırının HDP’ye yönelik bir katliam girişimi olduğunu belirterek, “Deniz Poyraz’ı aramızdan alan bu alçak saldırının faillerine cesaret veren şey, iktidar sahiplerinin tüm topluma egemen kılmaya çalıştığı düşmanlık iklimidir. HDP ile dayanışma içinde olacağız. Tüm provokasyonlara ve saldırılara rağmen bu toplumdaki barış ve kardeşlik kültürünün çok derin köklere sahip olduğunu biliyoruz. Tüm toplumu, demokrasi güçlerini HDP’yi hedef alan bu ırkçı-faşist saldırganlığa karşı birlik olmaya bir arada eşit ve özgür yaşamı savunmaya çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş yaparak dağılmak isteyen kitleyi polis ara sokaklarda kovalayarak engelledi. Buna rağmen kitle yürüyerek Poyraz’ı andı.