HDP'den 'üçüncü yol' çıkışı

HDP Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Birilerine kaybettirmek için istemesek de beğenmesek de doğru bulmasak da birilerini desteklemek yönünde değil, ne bizim ne seçmenimizin böyle bir yaklaşımı katiyen söz konusu değil" dedi.

HDP'den 'üçüncü yol' çıkışı

HDP Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin seçim politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Medyascope‘ye konuşan Meral Danış Beştaş “Bizim seçime yaklaşımımız kaybettirme üzerine değil, sadece kaybettirme değil, kazanmayı da esas alan bu kazanmanın temelinde de Türkiye yurttaşlarının daha güvende olacağı, demokratik bir Türkiye” dedi.

Meral Danış Beştaş, “Birilerine kaybettirmek için istemesek de beğenmesek de doğru bulmasak da birilerini desteklemek yönünde değil, ne bizim ne seçmenimizin böyle bir yaklaşımı katiyen söz konusu değil. Biz şu anda yüzde 15’i zorlayan ve normal koşullarda yüzde 20’ye rahat ulaşabilen bir partiyiz. Seçmenlerimizin partisine büyük kararlılık ile sahip çıktığını ortaya koyuyor. Hiç kimseye mecbur olmadığımızı üçüncü yolu temsil etmemiz gerektiğini gerçek bir demokrasi ve gerçek bir demokratik Türkiye, Türkiye’de her yurttaşın özgür olduğu, özgürlüklerin olduğu bir Türkiye istiyor seçmenimiz. Bizim temel hattımız üçüncü yoldur.” ifadelerini kullandı.