HDP'den gözaltı açıklaması

"Yargı, talimatla hareket eden emir erine dönüşmüştür. Talimatla hareket eden savcılar, talimatla hareket eden hakimler ve bu talimatları veren siyasilerle beraber bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Bizim açımızdan tablo oldukça açıktır."

HDP'den gözaltı açıklaması

HDP, vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te ‘adalet nöbeti’ tuttuğu gerekçesiyle gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin açıklama yayınladı.

HDP talimatın Meclis Başkanı Şentop ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’den geldiğini ifade etti. Yayınlanan açıklamada, “Talimatla hareket eden savcılar, talimatla hareket eden hakimler ve bu talimatları veren siyasilerle beraber bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Bizim açımızdan tablo oldukça açıktır” dedi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbetine başlayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından bu sabah gözaltına alındı.

HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasına ilişkin olarak, “Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sabah yüzlerce kişiden oluşan bir polis ordusu tarafından TBMM’de yaka paça zorla gözaltına alınmıştır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir gün önce attığı tweetleri kendisine talimat olarak gören savcılığın harekete geçmesi, Türkiye’de yargının geldiği noktayı açıkça göstermektedir. Yargı, talimatla hareket eden emir erine dönüşmüştür. Talimatla hareket eden savcılar, talimatla hareket eden hakimler ve bu talimatları veren siyasilerle beraber bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Bizim açımızdan tablo oldukça açıktır” açıklamasını yaptı.

TALİMAT ŞENTOP VE BAHÇELİ’DEN

HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı yerine getirdiğini belirtti.

HDP’den yapılan yazılı açıklamada, “Hukuksuz bir şekilde vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te, milyonların vicdanını temsil etmek için demokratik direnişini sürdüren milletvekilimizin haklı mücadelesi tüm Türkiye’de karşılık bulmuştur. Türkiye’nin dört bir yanından Gergerlioğlu’nu ziyarete gelen kurumlar, siyasetçiler oldu. Akın akın Meclis’e gelen demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan kurum temsilcileri ile halkımızdan gelen destek, HDP’nin bir bina değil bir fikir olduğu, bu fikir etrafında Türkiye halklarının kenetlendiğini bir kez daha gösterdi” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sabah yüzlerce kişiden oluşan bir polis ordusu tarafından TBMM’de yaka paça zorla gözaltına alınmıştır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir gün önce attığı twitleri kendisine talimat olarak gören savcılığın harekete geçmesi, Türkiye’de yargının geldiği noktayı açıkça göstermektedir. Yargı, talimatla hareket eden emir erine dönüşmüştür. Talimatla hareket eden savcılar, talimatla hareket eden hakimler ve bu talimatları veren siyasilerle beraber bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Bizim açımızdan tablo oldukça açıktır.

Hukuksuz bir şekilde vekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te, milyonların vicdanını temsil etmek için demokratik direnişini sürdüren milletvekilimizin haklı mücadelesi tüm Türkiye’de karşılık bulmuştur. Türkiye’nin dört bir yanından Gergerlioğlu’nu ziyarete gelen kurumlar, siyasetçiler oldu. Akın akın Meclis’e gelen demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan kurum temsilcileri ile halkımızdan gelen destek, HDP’nin bir bina değil bir fikir olduğu, bu fikir etrafında Türkiye halklarının kenetlendiğini bir kez daha gösterdi.

AKP/MHP iktidarının rahatsız olduğu durum budur. Bahçeli’nin tahammül edemediği bu sahiplenmedir. Tahammül edilemeyen tüm saldırılara rağmen halkın bağrından bir türlü kopartılamayan HDP’dir.”