HDP'den Bahçeli ile ilgili yargıya çağrı

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, MHP lideri Devlet Bahçeli için "Yargıyı etkileme, baskı kurma ve talimat verme şeklindeki açıklaması anayasal ve yasal suç kapsamına girdiğinden yargıyı göreve davet ediyoruz" dedi.

HDP'den Bahçeli ile ilgili yargıya çağrı

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, partilerinin kapatılması için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Yazılı açıklama yapan Ümit Dede, Anayasa’nın 138’inci maddesindeki yargı bağımsızlığını hatırlatarak, Bahçeli’nin yargıyı etkilemeye çalıştığını belirtti.

Dede, Bahçeli’nin Türk Ceza Kanunu’nun 288. Maddesi’nde düzenlenen “Yargıyı etkilemeye teşebbüs” suçunu işlediğini kaydederek, şu açıklamayı yaptı:

“İktidar önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş kararını uygulamayarak suç işlemeye devam ederken, bu açıklamalar evrensel hukuka karşı meydan okumaktır. Bahçeli’nin HDP ve Demirtaş hakkında anayasal suç işlemeye kadar varan hezeyanları duydukları korkunun göstergesidir. Bahçeli’nin yargıyı etkileme, baskı kurma ve talimat verme şeklindeki açıklaması anayasal ve yasal suç kapsamına girdiğinden yargıyı göreve davet ediyoruz.”