HDP'den Akşener açıklaması: Kimseyi veto etmedik

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık açıklamasıyla ilgili sözlerine "Bizim ne önerimiz ne vetomuz var. Bu tamamen Erdoğan'ın kurgusu" diye yanıt verdi.

HDP'den Akşener açıklaması: Kimseyi veto etmedik

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili olarak “HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır” demişti. Erdoğan’ın bu sözlerine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’tan bir yanıt geldi.

Kısa Dalga’danKemal Göktaş’ın sorularını yanıtlayan Meral Danış Beştaş, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili olarak gelen “Sizin Akşener’e yönelik böyle bir vetonuz var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Hayır yok. Yani daha doğrusu, biz hiç kimseyle ne cumhurbaşkanlığı adaylığını konuştuk, ne kimseyi veto ettik, ne de bize kimse önerildi. Bu tamamen, kendi hayal dünyalarında oluşturdukları bir şey. Altını çizerek söylüyorum, bu hani sonuçta flaş olarak patlayabilir: Yani bizim hiçbir parti ile sadece CHP’yi kastetmiyorum, ne Cumhurbaşkanlığı adaylığı, ne kimin olacağı yönünde ne bir diyaloğumuz, ne bir önerimiz, ne de sunulan bir öneriye vetomuz var. Biz zaten tutum belgemizde bunu açıkça ilan ettik. Tamamen Erdoğan’ın kendi kurgusu.”