HDP'den AB büyükelçileriyle yemekli buluşma

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yemekte bir araya geldi. Büyükelçilerin sorularını yanıtlayan Buldan, partisinin "Türkiye'nin siyasi dönüşümünde önemli rol oynayacağını" belirtti.

HDP'den AB büyükelçileriyle yemekli buluşma

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte, AB’ye üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

HDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Pervin Buldan, partisinin Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy’la birlikte yemeğe katıldı.

Açıklamaya göre Buldan görüşmede, Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik krize dair HDP’nin görüşlerini paylaştı.

Yaklaşan seçimlere dair kamuoyundaki tartışma ve araştırmaları değerlendiren Buldan, AİHM’in Demirtaş kararlarının uygulanmamasına, İmralı’daki “tecrit” uygulamalarının devam etmesine, Kobani Davası ve kapatma davasındaki son gelişmelere dair fikirlerini ifade etti.

Toplantıda büyükelçilerden gelen çok sayıda soruya da cevap veren Buldan, “sonu gelmeyen baskı, tutuklama ve yargılamalara rağmen HDP’nin gücünü artırmaya devam ettiğini, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetinde sonuçları belirleyen bir aktör olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu siyasal dönüşümde önemli bir rol oynayacağını” vurguladı.