HDP Marmaris İlçe Örgütü binasına yapılan saldırı protesto edildi: Toplu katliam provaları yapılıyor

HDP Marmaris İlçe Örgütü binasına yapılan saldırının protesto edildi. Yapılan basın açıklamasında konuşan HDP’li Murat Çepni, “Milyonların iradesini parti binalarını kurşunlayarak kıramazsınız. Saldırıyı yapanlar HDP’nin tarihsel mücadelesine baksın. Mücadelemizi Deniz’leşerek büyüteceğiz” dedi.

HDP Marmaris İlçe Örgütü binasına yapılan saldırı protesto edildi: Toplu katliam provaları yapılıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Marmaris İlçe Örgütü binalarına gerçekleştirilen silahlı saldırıyı protesto etmek için ilçe binası önünde açıklama yaptı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, MYK üyeleri Emin Orhan, Mahfuz Güleryüz ile PM üyesi Berna Çelik katıldı. Çok sayıda kişinin dayanışmak amacıyla katıldığı açıklamada kurşunlanan “Demokratik siyaset tasfiye edilemez” pankartının açılarak sık sık “HDP halktır, halk burada”, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” ve faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

“SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜCÜ TANIYORUZ”

Açıklamada konuşan Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar, saldırganın ilçe binasına yüzlerce kurşun sıktığını belirterek, eşyaları paramparça ettiğini söyledi. Göknar, “İzmir’den sonra Marmaris’te saldırı yapanların arkasındaki gücü çok iyi tanıyoruz. Bu ülkede çete ve faşistlere boyun eğemeyeceğiz. Demokrasiyi öreceğiz. Demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Denizlere bir daha söz veriyoruz. Barışı biz getireceğiz” dedi.

“DEMOKRATİK SİYASET TASFİYE EDİLEMEZ”

Daha sonra konuşan MYK üyesi Mahfuz Güleryüz de kurşun sıkılan “Demokratik siyaset tasfiye edilemez” pankartına işaret ederek, “Meselenin ne olduğunu çok iyi özetliyor. Sıkılan kurşun pankartta ifade edildiği gibi demokratik siyasetedir. Saldırılar organizelidir. Yıllardır oynatılan film bize izletilmek isteniliyor. Neymiş, saldırganın psikolojisi bozukmuş. Dün İzmir bugün Marmaris. Biz tek adam rejiminin toplumun psikolojisini bozduğunu iyi biliyoruz” diye belirtti.

“BARIŞI GETİRECEĞİZ”

Güleryüz, saldırıların devam etmesi halinde ülkenin kaosa sürükleneceği uyarısında bulunarak, “Toplu katliam provaları yapılıyor. İzmir’de şans eseri son anda kurtulduk. Burada da katliam provası yapıldı. Yüzlerce mermi sıkılmış. Bina tarumar edilmiş. Kimse bizi saldırıyı yapanın psikolojisi bozuk olduğuna inandırmasın. Planlı projeli geliştirilen saldırılardır. Demokratik siyasette ısrar edeceğiz. HDP’liler olarak ömrümüzün sonuna kadar bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceğiz. Denizleri yaşatacağız. Barış getireceğiz” diye konuştu

“KORKU VE KARASIZLIK GÖREMEYECEKLER”

Ardından konuşan HDP’li vekil Murat Çepni ise saldırıyı yapanların AKP-MHP ırkçı faşist politikalarından beslenenler olduğunu belirterek, “Bu saldırılarla hiçbir HDP’linin gözünde korku ve kararsızlık göremeyecekler. Her bir saldırı bizi çok daha kararlı ve güçlü yapacaktır. Uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Çünkü bu saldırılar  tüm halkların kardeşliğinedir. Boyun eğmeyen milyonların iradesidir. Milyonların iradesini parti binalarını kurşunlayarak kıramazsınız. Saldırıyı yapanlar HDP’nin tarihsel mücadelesine baksın. Mücadelemizi Deniz’leşerek büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.