HDP Esenyurt İlçe binasına polis baskını, İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı'dan açıklama

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına polis gece saatlerinde operasyon yaptı. 6 saat aramanın ardından pek çok belge ve dokümana el konuldu. Gözaltına alınan eş başkanlar serbest bırakıldı.

HDP Esenyurt İlçe binasına polis baskını, İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı'dan açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe Örgütü binasına dün akşam geç saatlerde polisler tarafından baskın düzenlendi.

Esenyurt Belediyesi personelinin parti binasında dezenfekte işlemi yaptığı sırada çektiği ve sosyal medyada yaptığı paylaşımda Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı gerekçesiyle baskın yapıldığı öğrenildi. Baskında, kapıyı koç başı ile kıran polisin binada yaklaşık 6 saat arama yaptığı belirtildi.

Baskında binada bulunan partinin evrak ve dökümanları ile kitaplar, flama ve bayraklara el koyan polis, daha sonra İlçe Eşbaşkanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam’ı da gözaltına aldı.

Kılıç ve Sağlam, ifadeleri Kıraç Polis Merkezi’nde alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, operasyona ilişkin açıklama yaptı. Avcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Bu kareler 6 ay önce çekilmiştir. Deniliyor ki; Esenyurt Belediyesi HDP’ye hizmet vermiş. Verecek tabi ki, görevi. Asıl biz belediyeden şikayetçiyiz. Gönderdiği ekip, görevi ve haddi olmadığı bir şekilde gizli çekimler yapmış, sosyal medyada yayınlamıştır. Esenyurt Belediyesi açıklama yapmak zorundadır. Diğer yandan; partimiz halka açıktır, dileyen giriyor çayını içiyor, sohbetini ediyor. Yaratılan algı boşunadır. Resimler, posterler, pankartları sadece binalarımızda değil, basın açıklamalarında da kullanıyoruz. Benzer gerekçelerle daha önce yapılan baskınlarda açılan davalar beraat ile sonuçlandı. Konuyla ilgili AYM kararları var. Velhasıl, AKP-MHP kapatma davası için kendisine başka gerekçeler arasın… Kırk yıldır boş işlerle uğraşıyorlar. Konunun esası çözümdür” ifadelerine yer verdi.