Hastanenin eksiklerini haber yapan gazeteciyi bu hale getirdiler

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde açılışı yapılan devlet hastanesinin eksiklerini ve müteahhit hatalarını haber yapan yerel gazeteci İbrahim Akkuş, hastaneyi yapan firma çalışanları tarafından belediye binası içinde darp edildi.

Hastanenin eksiklerini haber yapan gazeteciyi bu hale getirdiler

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde,  yaklaşık 15 milyon liraya mal olan 40 yataklı devlet hastanesinin açılış öncesi hastane binasında incelemede bulunan yerel gazeteci İbrahim Akkuş, eksik ve müteahhit hatalarını tespit ederek haber yaptı. Hastane açılışına giderek eksik ve hatalı yerlerin düzeltilip düzeltilmediğini kontrol eden Akkuş, belediyeye gitti.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, hastanenin içinde elektrik ve internet kablolarının açıkta olduğunu belirten Akkuş, “Alt katlar ve çatıdan su alıyor. Sığınak olarak ayrılan yer pis ve nemli. Duvarlarda çatlaklar var. Kapılar pencereler gelişi güzel takılmış. Ve bunlar kontrol edilmeden teslim alındı. Bugün de açılışını yaptılar. Açılışa gidip kontrol ettim. Şirket habere konu olan yerleri boya ile kapatmaya çalışmış sadece. Ben sadece kamu zararını engellemek için tespit ettiğim eksikleri haber yaptım. Bu yüzden bana saldırdılar” dedi.

Akkuş, hastanenin imar iskan durumuyla ilgili bilgi almak üzere belediyeye gittiği sırada, hastaneyi yapan inşaat şirketinin çalışanlarını tarafından saldırıya uğradı.

Borularla dövülen gazeteci Akkuş, saldırganların elinden kurtulmak için biber gazı sıktı.

Hastaneye giderek darp raporu alan ve kendisine saldıran 3 kişiden şikayetçi olan Akkuş, “Beni arayıp sadece neredesin diye sordular. Sonra da gelip saldırdılar. Doğalgaz borularıyla vurdular. Kendimi korumak için biber gazı sıktım. Ben sadece kamu zararını engellemek için tespit ettiğim eksikleri haber yaptım. Bu yüzden bana saldırdılar” dedi.

Öte yandan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da saldırıyı kınadı.