'Hastaneden kaçırıldığı' öne sürülen Gergerlioğlu, Sincan cezaevine götürüldü

“Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” diyen Salih Gergerlioğlu, babasının Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldüğünü duyurdu.

'Hastaneden kaçırıldığı' öne sürülen Gergerlioğlu, Sincan cezaevine götürüldü

Gözaltına alınmasının ardından gece saatlerinde göğüs ve kalp ağrısı nedeniyle anjiyo yapılan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu, babasının hastaneden adeta kaçırılarak götürüldüğünü duyurdu. Gergerlioğlu’nun incan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldüğü öğrenildi.

Hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından milletvekilliği düşürülen ve bu akşam cezaevine gönderilmek için gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo oldu.

Babasının bugün tansiyonu yüksek olduğu sebebiyle yoğun bakımda kalacağını duyuran Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşımının ardından HDP’den de “Milletvekilimiz hastaneden kaçırıldı, nereye götürüldüğünü bilmiyoruz” açıklaması geldi.

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Hiç kimse bizimle vekilimizin sağlık durumu nedir bilgisini vermedi. Götürecekler diye bilgi geldi. Araç getirildi ve sanki çıkarılacakmış gibi bir senaryo çizildi ama gerçekten korsanvari bir şekilde milletvekilimiz hastaneden kaçırıldı. Şuanda nereye götürüldüğünü bilmiyoruz” dedi.

“Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum, mesleğinizin etik kurallarına uyun, kimsenin size etik dışı talimat vermesine izin vermeyin” çağrısında bulunan Toğrul, “Sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Herkesi uyarıyoruz, bu tür hukuk dışı yöntemlerden kaçının” ifadelerini kullandı.

SİNCAN CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Salih Gergerlioğlu, babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldüğünü duyurdu.