Hastanede yer olmadığı için ölen Aslı Özkısırlar'ın kardeşi: Yaşanan şey cinayetten farksız

İzmir'de ağır hasta olan ve boş yatak olmadığı için hastanede yatamayıp öle Aslı Özkısırlar'ın kardeşi açıklamalarda bulundu.

Hastanede yer olmadığı için ölen Aslı Özkısırlar'ın kardeşi: Yaşanan şey cinayetten farksız

Ağır hasta olmasına rağmen hastanede yer yok denilerek evine gönderilen ve hayatını kaybeden Aslı Özkısırlar’ın kardeşi Melike Özkısırlar yaşananın cinayetten farksız olduğunu söyleyerek “Benim kardeşim gözlerimin önünde boğula boğula öldü. Sorumlular başka canları yakmamak için hukuk önünde hesap verecek” açıklamasında bulundu.

Alsancak semtinin 15 yıldır takı satıcısı Aslı Özkısırlar, akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için bir ay boyunca hastanelerde yatak bulamamıştı. Sosyal medyadan yapılan çağrılara karşın tedavi göremeyen Aslı Özkısırlar, 2 Nisan’da yaşamını yitirmişti.

HEP GELECEK TELEFONU BEKLİYORDU

Cumhuriyet’e konuşan Özkısırlar, “Ablamın gittiği doktor yatış verdi ancak yoğun bakımda yer olmadığı için eve gönderdi. Biz her gün yer yatak bulunacak, diye bekliyorduk. Ablam sürekli pijama siparişi veriyor, ‘bu hafta yatacağım’ diyerek hep gelecek telefonu bekliyordu.

O doktor bize, kardeşinizin durumu çok kötü. ‘Yer yok ama şu hastaneye sevk ediyorum. Veya özel hastaneye götürün’ deseydi. Evimizi satar özel hastaneye götürürdük. Durumun son noktada olduğunu bize bildirmedi” ifadelerini kullandı.

ASLI İHMALLER NEDENİYLE ÖLDÜ

Bir ay boyunca yoğun bakımda yatak sırası beklediklerini söyleyen Melike Özkısırlar, “Kardeşimin ölümüne neden olan doktor ve yatak bulamayan yönetimin peşini bırakmayacağız. Siyaset veya şov yapma derdinde değilim. Kardeşimi ölüme gönderen ve yatak bulamayan yönetim cezasını çeksin. Görevini fedakârca yapan doktorlara sözüm olamaz. Aslı’yı eve göndermenin intihara göndermekten bir farkı yok. Aslı hastalığından değil, doktor ve ihmaller nedeniyle öldü” diye konuştu.