Halefi, Özhaseki'yi yalanladı

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında dolu dolu para bıraktım” diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye görevi devrettiği Mustafa Çelik'ten yalanlama geldi.

Halefi, Özhaseki'yi yalanladı

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesi, 13 Mart’ta Ankara Pursaklar’da katıldığı bir programda Kayseri’deki belediyecilik yıllarını anlatmıştı. Kayseri’de 21 yıl belediye başkanlığı yaptığını anlatan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında da dolu dolu para bıraktığını iddia emişti.

Özhaseki’nin bu sözlerine, kendisinden sonra görevi devrettiği halefi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Mustafa Çelik’den yalanlama geldi.

Konuya ilişkin Kayseri Yerel Haber’e açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Mustafa Çelik, “Özhaseki başkan seçim meydanlarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını dolu dolu bıraktım diyordu. Görevi bırakmadan 3 ay önce 100 milyon TL kredi çekilmiş, 30 milyon TL’si harcanmış, 70 milyon TL’si kasadaydı. Özhaseki’nin dolu dolu bir kasa bıraktım dediği konu budur. Kredi çekip borç aldığı parayı kasada bırakmış! Bu borcu da benim dönemimde kat be kat fazla faiziyle biz ödedik. Arkadaşın (Mehmet Özhaseki’nin) ütüsü bozulmasın diye açıklamadık. O dönem altını çaldırmak istemedim ama kazın ayağı öyle değilmiş! Şimdi bunları herkes görüyor” dedi.