"Haklarımız var!" diyen emekçiler ve kadınlar buluşuyor

Sınıf Tavrı, İlerici Kadınlar Derneği ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, ülkenin birçok yerinde "Haklarımız var!" başlığı ile çevrimiçi toplantılarla emekçiler ve kadınlar ile buluşuyor.

Sınıf Tavrı, İlerici Kadınlar Derneği ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, düzenledikleri çevrimiçi toplantılar ile “Haklarımız var!” başlığıyla emekçiler ve kadınlarla buluşuyor.

“Yeter söz işçinin!” diyerek yola çıkan Sınıf Tavrı, kısa bir süre önce “İşçi sınıfı hakları için ayağa kalkıyor!” başlığı ile yayımladığı bildiri ile tüm emekçileri pandemi sürecinde yaşanan hak gasplarına karşı örgütlü mücadeleye çağırmıştı. Sınıf Tavrı’nın bu çağrısı kapsamında bu hafta sonu ve önümüzdeki haftada ülkenin bir dizi noktasında çevrimiçi toplantılar düzenleyecek.

Düzenlenen toplantılar ise şu şekilde:

Sınıf Tavrı Manisa Komitesi’nin düzenlediği toplantı, 29 Mayıs Cumartesi saat 21.00’da düzenlenecek. Toplantıya Sınıf Tavrı Gyk. Üyesi Hasan Aktaş ve Irmak Ildır katılacak.

30 Mayıs Pazar saat 18.00’da Sınıf Tavrı İzmir Komitesi’nin düzenlediği toplantıya ise Sınıf Tavrı Gyk. üyesi Kemal Parlak ve akademisyen Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir katılacak.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın İzmir şubesi ise 30 Mayıs Pazar günü düzenleyeceği toplantıda katılımcı olarak İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan katılacak.

Ayrıca yine önümüzdeki hafta, 1 Haziran Salı günü saat 20:30 da eğitim emekçileri yan yana gelirken 5 Haziran Cumartesi günü ise  Sancaktepe’li emekçiler saat 18.00’da bir toplantı gerçekleştirecek.

KADINLAR MÜCADELEYE!

Toplumsal alanda cinsiyet eşitliğinin giderek azaldığı ve kadının emeğinin sömürüsünün giderek arttığı bugünlerde İlerici Kadınlar Derneği, kadınların eşitlik mücadelesi kapsamında İzmir’de bir toplantı gerçekleştirecek.

28 Mayıs Cuma 21.00’da İlerici Kadınlar Derneği İzmir şubesi tarafından “Kadınlar Mücadeleye!” başlığı ile düzenlenen çevrimiçi toplantıya İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç katılacak.