"Hacı Komünist" Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamı boyunca yazdığı ve sergilediği birçok oyunla Türk tiyatrosuna yön veren isimlerden usta sanatçı Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor. Mezunu olduğu Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen ilk törenin ardından Şensoy'un cenazesi, yıllarca sahnesinde yer aldığı tarihi Ses Tiyatrosu’na getirildi.

Bu sabah İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan Şensoy’un cenazesi öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Usta sanatçı için ilk tören burada gerçekleşti. Ferhan Şensoy’un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, törende gözyaşlarına boğuldu.

Törende konuşan Müjgan Şensoy, “Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Şensoy’un cenazesi, Galatasaray Lisesi’ndeki törenin ardından Beyoğlu’ndaki tarihi Ses Tiyatrosu’na getirildi.

Ferhan Şensoy’un da bir dönem devraldığı Ortaoyuncuları Kavuğu’nun mevcut sahibi Şevket Çoruh, anma törenindeki konuşmasında, “Yeni mezun olmuştum, Nevizade’den cesaret alıp Ferhan Şensoy’un karşısına geçtim. Bu tiyatroda oynamak istediğimi söyledim, o da kendi üslubunca beni tiyatrodan kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Başımız sağ olsun, çok söylenecek şey var, kitaplar yazılacak hakkında, bu ses tiyatrosunu biz yaşatacağız. Hepimizin başı sağ olsun.”

Tiyatrocu ve Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, “Ses Tiyatrosu’na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan… Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek doğmayı, bilmekle ölmeyi bilmenin arası… Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim. Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez… Var sayalım ölmedin!” ifadelerini kullandı.