Habertürk yazarı Yılman da "İnsan Hakları Eylem Planı"na inanmamış

Sevilay Yılman, Erdoğan'ın açıkladığı "İnsan Hakları Eylem Planı" için "Heyecanlandım ama kusura bakmasınlar hiçbir inandırıcılığı yok!" yorumunu yaptı.

Habertürk yazarı Yılman da

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na inanmadığını yazdı.

Yılman, “İnsan Hakları Eylem Planı” için, “Heyecanlandım ama kusura bakmasınlar hiçbir inandırıcılığı yok!” yorumunu yaptı.

Yılman yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bildiğiniz gibi önceki gün bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşıldı İnsan Hakları Eylem Planı… Canlı canlı izledim. Sanırım üzerinden 3 saat filan geçmişti ki, sordu Habertürk TV’de Veyis Ateş; ‘Ne düşünüyorsun? Yorumun nedir?’ ‘Çok heyecanlandım… Çok heyecan verici buldum!’ cevabını verdim. Ancak artık bu ifadeleri kullanırken nasıl bir yüz ifadem oluşmuşsa… Veyis’e kal geldi bir an bu yanıtımla. İşte o kal durumundan kurtarmak için hemen arkadan şu ifadeyi ekledim; ‘Heyecanlandım ama kusura bakmasınlar hiçbir inandırıcılığı yok!’ Hâlâ da aynı şeyi diyorum. Evet. Açıklanan eylem planı dört dörtlük. Olağanüstü. Ancak ya bu plan da tıpkı öncekiler gibi sadece yazıda kalırsa? Ben bir daha mı hüsran yaşayacağım? Bir daha mı hayal kırıklığı yaşayacağım? Bir daha mı alay konusu olacağım? Asla! O nedenle bu kez temkinliyim.”