Habertürk yayınında tokat atan Sarıkaya'dan açıklama

Yayında, muhabire tokat attığı ortaya çıkan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, açıklamalarda bulundu.

Habertürk yayınında tokat atan Sarıkaya'dan açıklama

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın, yayın sırasında ses kontrolü yapan kişiye tokat attığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir’den özür diledi.

Sarıkaya, “Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum” dedi.

“ÇOK ZORUMA GİTTİ BİR ŞEY YAPAMAMAK”

Olayın ardından Cumhuriyet’e konuşan Demir “Çok zoruma gitti bir şey yapamamak” dedi ve dava açacağını ifade etti. Demir’in ifadeleri şöyle:

Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması. Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım.”

“FATMA ŞAHİN ŞOK OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Gazeteci Muhammed Vefa’ya da konuşan Demir, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in olaya ilişkin tavrına için de “Fatma Şahin yayın sonrası Muharrem Sarıkaya’ya sert çıktı. Şahin kurmaylarına ‘böyle bir adamla beni nasıl yayına çıkarırsınız’ diye tepki gösterdi. Tokat karşısında Şahin bana yayın sonrası şok olduğunu söyledi. Benimle ilgilendi” dedi.