'Habertürk özür dilemeli' polemiği devam ediyor: Patronunun suç dosyalarına gözünü kapattı aklamaya çalıştı

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü gerici Ali Karahasanoğlu, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözlerinin kapandığı video ve fon tartışmalarıyla ilgili "5. kol faaliyeti" açıklamaları üzerine bir yazı kaleme aldı.

'Habertürk özür dilemeli' polemiği devam ediyor: Patronunun suç dosyalarına gözünü kapattı aklamaya çalıştı

“28 Şubat’ın medyadaki müebbetlik hapis cezası alması gereken iki-üç kişisinden birisi de, Fatih Altaylı’dır” diyen Karahasoğlu, Altaylı’nın “Darbeci generalleri pohpohlayıp, cesaretlendirdiğini” iddia etti.

Emin Çölaşan, Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge ve Mustafa Balbay’ın “hâlâ dindar insanları tahkir ettiğini” yazan Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

***

Tayyip Erdoğan ile ilgili, sözüm ona yakınlarındakileri eleştiriyormuş gibi yaparak, ‘Gözlerinin kapalı olduğu iki saniyelik’ donmayı, diline dolayıp, ‘canlı yayın olsa neyse’ diye yazıp.

Ardından da, zaten o görüntünün, ‘canlı yayın’dan çekilen bir foto olduğu ortaya çıkınca.

Burnundan kıl aldırmayıp, hakaretlerine devam eden Fatih Altaylı.

Şimdi de, Haçlı tarafından fonlanarak, Tayyip Erdoğan’a saldırtılan sözde gazetecilere sahip çıkmış.”

Altaylı’nın Medyascope ile ilgili “3 bin kişinin okuduğu bir internet sitesini bir 5. kol faaliyeti olarak görüp kabul eden” açıklamasına yer veren Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

“Be riyakârlar. Be ilkesizler. Be yalancılar.

Bu fonlanan adamların üzerinden, ‘Bu iktidar gidecek artık. Bakın herkes bu iktidara karşı’ diyenler, siz değil misiniz?

Bugün ‘3 bin kişinin okuduğu’ dediğiniz internet sitelerini, ‘dip dalgasının işaret fişekleri’ diye tanıtanlar siz değil misiniz?

Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bu nasıl bir sahtekarlıktır?

Rezillikleri, sadece fonlanan sözde gazetecilere sahip çıkarak değil.

***

Cumhurbaşkanını tahkir etmek için, yanındakilere, ‘Beceriksizliğimizin faturasını başkalarına çıkarmaya çalışmadığımız zaman adam oluruz’ diye gönderme yaparlar.

Bu ülkede bir beceriksiz var ise, Hürriyet’ten Sabah’a, Sabah’tan kendi başına kurduğu internet sitesine, ordan tekrar Sabah’a, sonra Habertürk’e, sonra milyonlarca dolara kurdurduğu matbaayı kapattırıp, internet sitesi ile TV’ye mahkum olandır.

Patronunun onlarca suç niteliğindeki dosyasına gözünü kapatıp, illegal işlerini legalleştirmek için, kalem oynatandır.”