Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı gözaltına alındı

Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle 8 yıldır yurt dışında bulunan Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili, bu sabah ülkesine döndüğünü duyurmuştu. Dönüşünün ardından gözaltına alındığını Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili açıkladı.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı gözaltına alındı

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve 8 yıl sonra ülkesi Gürcistan’a döenen Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin gözaltına alındığını açıkladı. Haberi Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili açıkladı.

Garibaşvili düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, Gürcistan’da hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Saakaşvili’nin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını bildirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI: DURUM KONTROL ALTINDA

İçişleri Bakanlığı’nın, Saakaşvili’nin Ukrayna’dan Gürcistan’a gelme planlarıyla ilgili önceden bilgi edindiğini aktaran Garibaşvili “Bu süreç tamamen kontrol altındaydı.” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı’na operasyon yapılması için uygun yerin seçildiği ve böylece gözaltına alındığını aktaran Garibaşvili, “O ceza infaz kurumuna nakledildi.” ifadesini kullandı.

 

8 YIL SONRA MEMLEKETİNDE

Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle 8 yıldır yurt dışında bulunan Saakaşvili, bu sabah ülkesine döndüğünü duyurmuştu. Saakaşvili, Facebook hesabından yaptığı görüntülü açıklamada 8 yıl aradan sonra Gürcistan’a geldiği ve Batum’da olduğunu belirtmişti.

Ülkede yarın yerel seçimin düzenleneceğini hatırlatan Saakaşvili, halkı sandık başına gitmeye ve 3 Ekim’de de Tiflis’in merkezinde toplanarak oylarını “korumaya” davet etmişti.