"Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek"

Adana'da gelir ve vergide adalet talep eden sendikalar, iktidarın "Ekonomi şahlanıyor" açıklamasına, “İşsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, faturalar şahlanıyor” diyerek tepki gösterdi.

Adana’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Adana Tabip Odası (ATO) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, gelirde adalet konusuna dair İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği açıklamada, “Geçinemiyoruz! Emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” yazılı pankart açılarak, “Direne direne kazanacağız”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Savaşa değil, emekçiye bütçe” sloganları atıldı.

PAHALILIK ARTIYOR

Basın metnini okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, iktidarın “Ekonomi şahlanıyor” sözüne değinerek, “Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor. Alım gücümüzün düştüğünü her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarımızla biliyoruz” dedi.

GELİRDE ADALET

Aydoğan, gelir ve vergide adalet talep ederek, 2022 bütçesi ve asgari ücret belirlenirken “geçinemiyoruz” diye haykıran milyonların talepleriyle herkesi omuz omuza mücadeleye etmeye çağırdı.