Gülen'in yeğeninin tecavüzden tutuklandığı davayı savuşturmaya çalışan AKP'li vekil kim?

"İddia o ki, dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç de S.Ö.’nün kaldığı yurdu bastı ve yurt yöneticilerine, “Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz!” diye çıkıştı. ‘Hoca’ dediği Fethullah Gülen’di."

Gülen'in yeğeninin tecavüzden tutuklandığı davayı savuşturmaya çalışan AKP'li vekil kim?

Milli İstihbarat Teşkilatınca (MİT) yurt dışında yakalanarak getirildiği Ankara’da “terör örgütü yöneticiliği” suçundan tutuklanan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Selahattin Gülen, Erzurum’da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında da tutuklandı.

Fakat söz konusu olayda adı geçen o dönem vali olan şu an AKP’li milletvekilinin adı duruşmada anılmadı…

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan o konuyla ilgili Twitter hesabından, ‘tutuklandı’ haberini altıntılayarak yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“15 yaşındaki kıza 84 kişinin tecavüzünü soruşturanlara ‘Hoca’ya komplo kuruyorsunuz’ diyen, bilgisayar kayıtlarını sildiren, yurt çalışanlarının telefonlarını ‘terör’den dinleten AKP milletvekilinden de hesap sorulur bir gün…”

Pehlivan’ın da bahsettiği o isim AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’ti.

14 yıl önce S.Ö. isimli genç bir kız, 29 Ekim 2007’de Erzurum Dadaşkent Polis Merkezi’ne başvurarak birçok erkek tarafından tehdit edilerek tecavüze uğradığını söyledi. S. Ö.’nün isimlerini verdiği kişiler arasında MİT’in yakalayarak Türkiye’ye getirdiği Selahaddin Gülen de yer alıyordu. Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu bu tecavüz olayının detaylarını Mahrem isimli kitaplarında şöyle detaylandırdı:

“İki uzman, ‘S.Ö. üzerinde cinsel ihmal ve istismarda bulunan kişiler hakkında yasal işlem yapılması’ gerektiğini de raporunda vurguladı. S.Ö. ise artık Erzurum’da kalmak istemiyor, başka bir ildeki bir yurda gitmeyi talep ediyordu. Görüşmeyi yapan uzmanlar da gerek can güvenliği, gerekse hayatına yeni bir yön vermesi için bu kararın son derece önemli olduğunun altını çizdi. Bu oldukça ağır görüşmeden bir gün sonra… Saat 14.00’da S.Ö.’nün yurtta olmadığı anlaşıldı. Hemen Emniyet’in Çocuk Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı haberdar edildi. Her yerde aranırken, S.Ö. saat 15.30’da yurda geri döndü ve hemen görüşme odasına alındı.”

AKP’Lİ CELALETTİN GÜVENÇ NASIL DAHİL OLDU?

S.Ö. bu görüşmede Fethullah Gülen’in kardeşi Seyfullah Gülen ve oğlu Selahaddin Gülen’in de ismini verdi. Bu isimlerin verilmesinden sonra FETÖ olayı kapatmak için harekete geçti. Odatv’nin aktardığına göre, Mahrem kitabında dönemin valisi Celalettin Güvenç’in olaya nasıl dahil olduğu da şöyle anlatılıyordu:

“Aradan iki gün geçti. Sonunda, S.Ö.’nün yurtta anlattıklarını içeren üç görüşme raporu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Ertesi gün, yani 30 Kasım 2007… S.Ö. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’na getirildi. S.Ö. Adli Tıp’ta muayene edilirken, Yurt Müdürü Faruk İlhan’ın telefonu çaldı. Arayan, dönemin Erzurum Vali Yardımcısı idi. Yurt Müdürü’ne, “Çabuk gel,” dedi. Belliydi, S.Ö. konusunu görüşeceklerdi. Öyle ya, Fethullah Gülen’in kardeşi de ‘tecavüz’ iddiasıyla şüpheli durumdaydı. Neler oluyordu? İddia o ki, dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç de S.Ö.’nün kaldığı yurdu bastı ve yurt yöneticilerine, “Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz!” diye çıkıştı. ‘Hoca’ dediği Fethullah Gülen’di. (…) Dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 2014 yerel seçimlerinde AKP’den siyasete soyundu. Bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan AKP’li Güvenç, aynı zamanda AKP Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in de ağabeyiydi. Farklı kaynaklardan doğrulattığımız hakkındaki iddiaları sormak için Celalettin Güvenç’i aradık. AKP’li Güvenç, S.Ö. dosyasını ‘hatırlamadığını’ belirtti. Erzurum Valisi olduğu dönemde yurdu basıp ‘Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz!’ dediği iddiasını ise, ‘Ben yurda falan gitmedim,’ diyerek yalanladı.”

“KOVUŞTURMAYA YER YOK” KARARI

S.Ö.’nün Fethullah Gülen’in kardeşi ve yeğenin adını vermesinin ardından olayın seyri tamamen değişti. Seyfullah Gülen Atatürk Üniversitesinden “cinsel ilişki yok yetisi raporu” aldı. Yeğen Selahattin Gülen ise ifadesinde S.Ö.’nün kendisi hakkında söylediklerini yalanlayıp, başkaları ile ilişkiye girdiğini duyduğunu söyledi.

Psikiyatri ve adli tıp raporlarına göre S.Ö.’nün birçok defa tecavüze uğradığı ortaya çıkmasına rağmen dosyanın üzeri kapatıldı. Ve dosya hakkında “kovuşturmaya yer yok” kararı verildi.

Dosya 2017 yılında yeniden açılırken, Seyfullah Gülen öldüğü için hakkında takipsizlik kararı verildi. Oğulları Ammar Gülen ve Selahaddin Gülen’in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında ‘çocuğun zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30-42 yıl kadar, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 4,5 yıldan 15 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.

Bugün gelinen noktada Selahattin Gülen, Erzurum’da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında da tutuklanırken, davayı, “Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz” diyerek savuşturmaya çalışan AKP’li Güvenç milletvekilliği görevine devam ediyor.