Gözlük çalmakla suçlanan 21 yıllık polis intihar etti

İzmir’de bir komiser yardımcısının güneş gözlüğünün çalınması soruşturmasında polis memuru İsmail Zeybek, ifadesinin alınması ve evinde arama yapılamasını gururuna yediremeyerek intihar etti.

Gözlük çalmakla suçlanan 21 yıllık polis intihar etti

İddiaya göre İzmir Çeşme’de görevli bir komiser yardımcısının güneş gözlüğünü karakolda kayıp olduğunu öne sürerek araştırma başlattı. Karakolun güvenlik kameralarını inceleyerek, gözlüğün 21 yıllık polis olan İsmail Zeybek’in aldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin başlatılan soruşturmanın daha şeffaf olması gerektiğini vurgulayan savcılık, inceleme işlemlerini ilçe jandarma komutanlığına devretti.

Jandarma tarafından polis merkezindeki memurların ifadesi alınırken, şüpheliler arasında bulunan İsmail Zeybek’in evinde arama yapıldı. Yapılan aramada, Zeybek’in evinden bir güneş gözlüğü çıktı. Zeybek, kendisine ait olan güneş gözlüğünün faturasını gösterirken, komiser yardımcısı H.Ö.Y. de evde bulunan gözlüğün kendisine ait olmadığını belirtti.

Soruşturma sürerken 21 yıllık polis memuru İsmail Zeybek’in ifadesinin alınması, evinin aranması ve gözlüğü çaldığı iddiasını gururuna yediremedi.

Zeybek, dün gece saatlerinde evinde başına dayadığı tabancayı ateşleyerek yaşamına son verdi. Zeybek’in cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Zeybek’in ölümünün ardından konuya ilişkin başlatılan soruşturma derinleştirildi.

SORUŞTURMA DETAYLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Soruşturma kapsamında konunun sıralı amirlere bildirildiği, sıralı amirler tarafından söz konusu gözlüğün düşmüş, hata sonucu komiser yardımcısının samimi olduğu arkadaşları tarafından alınmış olabileceği, soruşturmanın detaylı bir şekilde sürdüğü, şu ana kadar herhangi bir tespitin olmadığı, titizlikle araştırmanın devam ettiği bildirildi.