Gözaltındaki amiraller perşembe gününe kadar Emniyet'te tutulacak

Bildiri yayımlayan 104 emekli amiral arasında yer alan Cem Gürdeniz, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gürdeniz'le ilgili eşinden ilk açıklama geldi.

Gözaltındaki amiraller perşembe gününe kadar Emniyet'te tutulacak

TSK’daki cübbeli general ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturmada, sabah saat 06.00 sıralarında gözaltılar yapılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç’ın da bulunduğu 10 emekli amiral bu sabah saatlerinde gözaltına alınmış; 4 amirale ise yaşları nedeniyle 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapılmıştı.

Bildiri yayımlayan 104 emekli amiral arasında yer alan Cem Gürdeniz, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gürdeniz’le ilgili eşinden ilk açıklama geldi.

Rengin Gürdeniz, sosyal medya hesabından “Avukatımız biraz evvel görüşmüş, çok iyilermiş, Perşembe günü ifade vereceklermiş, O güne kadar emniyetteler” diye yazdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gürdeniz, şu ifadeleri paylaştı:

“Avukatımız biraz evvel görüşmüş, çok iyilermiş, Perşembe günü ifade vereceklermiş, O güne kadar emniyetdeler. (26. Madde)Toplu ifade özgürlüğünün bedeli #CemGürdeniz #AmirallerOnurumuzdur”