Gözaltında polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Birol Yıldırım'la ilgili yeni gelişme: Kamera kayıtları ortaya çıktı

Birol Yıldırım, 5 Haziran'da gözaltındayken hayatını kaybetti. Ölümüyle ilgili polis merkezi önünde ve içinde yaşananların yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Gözaltında polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Birol Yıldırım'la ilgili yeni gelişme: Kamera kayıtları ortaya çıktı

İstanbul Esenyurt Polis Merkezi’nde hayatını kaybeden 42 yaşındaki Birol Yıldırım’ın gözaltına alındığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada “Soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülüyor” denildi.

Esenyurt Polis Merkezi’nde 5 Haziran gecesi yaşanan olayda Birol Yıldırım, gözaltındayken hayatını kaybetti. Ailesinin darp iddiasında bulunduğu Yıldırım’ın ölümüyle ilgili polis merkezi önünde ve içinde yaşananların yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, güvenlik kameraları saat 23.19’u gösterdiğinde, Birol Yıldırım ve yanındaki 2 kişi, karakol önünde polisler ile konuşuyor. Yıldırım, önce arkasını dönüp yürümeye başlıyor. Sonra da polislere doğru geri dönüyor. Bir polis memuru Yıldırım’ı yakasından tuttuğu bu sırada arbede yaşandığı görülüyor. Çok sayıda polis, Yıldırım’ı kollarından tutarak, karakolun içerisine sokuyor.

POLİS YUMRUĞUNA BUZ KOYUYOR

Polis merkezinin içindeki güvenlik kamerasında da saat 23.23’ü gösterirken, Yıldırım, polisler ile tartışıyor. Bu sırada bir polis memurunun, Yıldırım’a “Ne bağırıyorsun, niye bağırıyorsun? Ben bağırıyor muyum?” dediği duyuluyor. Aynı polis memuru Yıldırım’ı “Yürü, yürü” diyerek, içeri doğru yürütüyor. “Bırak beni, saygısızlık yapma. Tamam, tamam” diyen Yıldırım ile yanına gelen arkadaşı, saati 23.32’de yemek salonuna sokuluyor.

Saat 23.45’i gösterdiğinde ise polis memurları dışarı çıkmaya başlıyor. Polis memurlarından biri elinin üzerini ovmaya başlıyor. Polis memuru yumruğunu sıkarak, mesai arkadaşına gösteriyor. Ardından da elinin üzerine buz koyuyor. Saat 23.47’ü gösterdiğinde ise komiser yardımcısı da yemek salonundan koridora çıkıyor.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği’nce bekleme odasında fenalaşarak hayatını kaybettiği açıklanan Yıldırım’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise bugün yazılı açıklama yaptı.

Bilal Yıldırım’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, Cumhuriyet savcısının aynı gün polis merkezindeki güvenlik kamerası kayıtlarını temin ederek, sesli ve görüntülü materyallerle olay yeri incelemesini yaptığı, maktul ile ilgili adli muayenenin yapıldığı, ölüm sebebi ve zamanının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği anlatıldı. Açıklamada, olayla ilgili polis merkezindeki polisler, bekçiler ve vatandaşlar olmak üzere tüm kişilerin ifadelerine başvurulduğu kaydedilen açıklamada,” Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumu’ndaki detaylı inceleme devam ediyor. Soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülüyor” denildi.