Darp edilerek gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu yoğun bakıma alındı

Gözaltına alındıktan sonra kaldırıldığı hastanede anjiyo olan HDP'li Gergerlioğlu, yoğun bakıma alındı. Gergerlioğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Darp edilerek gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu yoğun bakıma alındı

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu dün Ankara’da gözaltına alınmıştı. Salih Gergerlioğlu, babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanması için gelindiğini aktardı. Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Babamı tutuklamaya geldiler. Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor” dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Salih Gergerlioğlu, babasının hastanede olduğunu ve anjiyo olacağını aktardı. Gergerlioğlu, “Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak. Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi” dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada, “Anayasanın 84/2. maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de ikametinde yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Gergerlioğlu’nun ceza infaz kurumuna sevk işleminin devam ettiği bildirildi.

DARP RAPORU

HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş darp raporunu sosyal medyadan yayımladı.