Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilerden 98'i serbest bırakıldı

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden ve dün gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’inin serbest bırakıld.

Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilerden 98'i serbest bırakıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerden 98’inin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atananMelih Bulu’ya karşı eylemlerine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs’e girdi.

Polisin akşam saatlerinde yerleşkeye girmesinin ardından öğrenciler gözaltına alınırken, İstanbul Valiliği 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınan öğrencilerin bir bölümü, ifadelerinin ardından sabaha karşı serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği’nden daha sonra yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlerde gözaltına alınanlardan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98’i, İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir” denildi.

Öğenciler serbest bırakıldıktan sonra “Aşağı bakmıyoruz bundan sonra da size” diye haykırarak, alkışlı protestoda bulundu.