Goldman Sachs'ta analistler haftada 95 saatten fazla çalışıyor: Akıl sağlığımızdan endişe ediyoruz

ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın çalışanlarıyla yapılan anket, ilk yılında olan analistlerin hafta 95 saatten fazla çalıştıklarını ortaya koydu. Koşulları 'insanlık dışı' olarak nitelendiren çalışanlar 'akıl sağlıklarından endişe ettiklerini' söyledi.

Goldman Sachs'ta analistler haftada 95 saatten fazla çalışıyor: Akıl sağlığımızdan endişe ediyoruz

Goldman Sachs şirketinde ilk yılını dolduran 13 analistle yapılan anket, yatırım bankasındaki çalışma koşullarının zorluklarını gözler önüne serdi.

Bloomberg’de yayımlanan anket sonuçlarına göre, analistler, haftada 95 saatten fazla çalıştıklarını, günde 5 saat uyuyabildiklerini ve istismar edildiklerini söyledi.

Şirkette ilk yılını bitiren, ismi verilmeyen bir çalışan, “Sabahtan gece yarısına kadar yemek yemediğim, duş almadığım veya çalışmak dışında başka bir şey yapmadığım zamanlar oldu” dedi.

Başka bir çalışan ise, “Bu, çok çalışmanın da ötesinde bir şey, insanlık dışı” ifadelerini kullandı.
Bir diğer analist, tükenmişlik durumunu “Vücudum her zaman fiziksel olarak ağrıyor ve zihinsel olarak gerçekten karanlık bir yerdeyim” sözleriyle anlattı.

Ankette ayrıca, çalışanların bu koşullar nedeniyle aileleri ve arkadaşlarıyla aralarının açıldığı ortaya çıkarken, analistlerin yaklaşık dörtte üçü, işyerinde tacize uğradıklarını düşündüklerini ve akıl sağlığı sorunları için profesyonel destek aradıklarını veya aramayı düşündüklerini söyledi.

Hemen hemen tüm analistler, ‘gerçekçi olmayan son teslim tarihlerden’ dolayı baskı hissettiklerini, toplantılarda göz ardı edildiklerini veya görmezden gelindiklerini söyledi.

Yönetime sunulan raporda, bu durumu düzeltmek için izlenebilecek yollar da anlatıldı ve “İşimizi en iyi şekilde yapmak ve müşterilere hizmet sunmak için dinlenmiş olmalı ve aşırı yoğun iş yüküyle uğraşmaktan kurtulmalıyız” denildi.