Gökçek, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün yayın organlarına 375 bin TL ödeme yapmış

Melih Gökçek'in FETÖ soruşturmasındaki ifadesinde, 17-25 Aralık’tan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı yapının yayın organlarına 375 bin TL ödeme yapıldığını söylediği ortaya çıktı.

Gökçek, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün yayın organlarına 375 bin TL ödeme yapmış

FETÖ soruşturmasında ifade veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullahçı yapının yayın organlarına ödenen reklam ücretleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, savcılık Melih Gökçek’e “Gülen yapılanmasıyla mücadelede milat olarak kabul edilen” 17-25 Aralık soruşturmalarından önceki döneme ilişkin suçlamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Turgay Altundağ tarafından 17 soru yöneltilerek sorgulanan Gökçek’in ifadesi altı sayfa tuttu.

“İLİŞKİM HERKES KADAR”

Gökçek, Gülen cemaatiyle bağlantısına ilişkin “Herkes kadar” dedi. Bu yapıya imar rantı sağladığı iddiasına ilişkin ise topu dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne atan Gökçek, geçmişte Fethullah Gülen’i öven paylaşımlarına yönelik “Hoca olarak bilirdik, hain olduğunu öğrenince sevgimiz saygımız kalmadı” savunmasını yaptı.

Gökçek, 17-25 Aralık’tan 3 ay sonra Gülen yapılanmasına yakın yayın organlarına belediye olarak reklam verdiği suçlamasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Anka Park ve Ankara Bulvarı’nın ulusal televizyon kanallarında tanıtım yapılmasına dair ihalede bahse konu ile toplamı 6 milyon 3 bin TL’dir. İhaleye PC İletişim almıştır. İlgili firma reyting esaslarına göre bu reklamları Türksat listesinde o gün mevcut 50 adet televizyon kuruluşuna dağıtmıştır. Bunların içinde Samanyolu TV, Kanaltürk, Bugün TV ve STV Haber’e, yani başka bir değişle FETÖ’nün yayın organlarına 375 bin TL KDV hariç ödeme yapılmıştır. Bu ödemelerin yapıldığı tarihte FETÖ’nün bir terör örgütü olduğu belli değildir. Dolayısıyla bunlara kaynak aktarma söz konusu değildir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin iddiası saçma sapan sırf suçlama yapmak için uydurulmuş bir iddiadır. Benim özellikle Mansur Yavaş ve ekibi tarafından yapılan suçlamalar tarafımıza yapılmış en büyük hakarettir.”

İDDİALI KONUŞMUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 2017 yılında istifa eden Melih Gökçek, 24 Eylül’de verdiği ifade sonrası adliye çıkışında “Türkiye’de özellikle FETÖ’cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben” demişti.