Gerici Hayrettin Karaman: Alevi genç ile Sünni bir kız evlenemez

Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ın "Alevi ile evlenmek" başlığı altında skandal bir "fetva"sı ortaya çıktı.

Gerici Hayrettin Karaman: Alevi genç ile Sünni bir kız evlenemez

AKP’nin yayın organı Yeni Şafak’ın yazarlarından, Tayyip Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen ilahiyatçı Hayrettin Karaman, “Alevi inançlı biriyle sünni inançlı birisinin evlenmesi caiz midir?” sorusuna “Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez” yanıtını verdi.

Hayrettin Karaman’ın kendisine ait sitesinde, gelen soru üzerine verdiği bir yanıtı paylaştığı “Alevi ile evlenmek” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor:

“Alevilik babadan oğula geçen bir soy, bir kan bağı değildir. İnsan bugün Alevi, yarın dönüp Sünni veya tersi olabilir. Bu gencin ailesi Alevi olmakla beraber gencin kendisi İslam’a Sünniler gibi inanıyorsa, Amentüyü bizler gibi kabul ediyorsa o makbul bir müslümandır.
Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez. Durumunuzu buna göre inceler kararı siz verirsiniz.”

Karaman’ın internet sitesindeki ilgili bölüm şöyle: