Gergerlioğlu'ndan hakkını arayan işçiye karşı tepki çeken sözler

Şırnak'ta kömür ocağında çalışan kepçe operatörü, ücretini alamayınca kepçeyle iş yerindeki 5 kamyonun kabin kısmını ezdi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun konuya ilişkin tweeti bazı kullanıcılar tarafından tepki çekti. Gergerlioğlu, daha sonra tekrar açıklama yaptı.

Gergerlioğlu'ndan hakkını arayan işçiye karşı tepki çeken sözler

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ücretini alamadığı için kamyonların kabinlerini parçalayan kepçe operatörüne tepki gösterdi. Gergerlioğlu, sosyal medyadaki mesajında işçinin eylemine ilişkin, “Haklıyken haksız olmak bu. Hak arama meşru ölçülerde yapılır” dedi.

‘ÖFKESİNİ HAKLI ÇIKARDINIZ’

HDP’li Gergerlioğlu’nun bu yöndeki tweetine bazı kullanıcılar tepki gösterdi. Tepki gösterenlerden akademisyen Neşe Özgen, “İncil’de yazdığı gibi mi: (Matta 5, 39) ‘Sağ yanağına vurana sol yanağını da çevir.’ Milletvekilinin de bunu söyleyeceğini bildiği için parçalıyor işçi o mülkiyeti zaten. Öfkesini haklı çıkardınız” dedi. Özgen’e yanıt veren Gergerlioğlu ise, “Haksızlıkla hak aranmaz, sivil direniş yapsa uygun olurdu. Öfkesi haklı olabilir, yaptığı haksız. İnsan hakları böyle der. Milletvekili hukuki yollardan başkasını yapmaz” ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU’NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

 

Gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Gergerlioğlu, ev sahibi ile yaşadığı anıyı da anlattı.

Gergerlioğlu’nun açıklaması şöyle oldu:

“Evinize hırsız girse hırsızın evinden mi çalarsanız, adalete mi gidersiniz? İnsan hakları, evrensel hukuk kavramı bunun için var. Zulmederek karşılık vermek ayrı bir haksızlıktır. Haksızlığa boyun eğmemenin tek seçeneği zulmetmek değildir. Hukuku zorlamak ve Sivil direniş de var!”

“Zamanında depozitomu vermeyen ev sahibim vardı, taşınırken çok öfkelenmiştim ‘kapısını kırayım’ diye düşündüm bir an, ayağımı kaldırmıştım ki ‘yapacağım da haksızlık’ diye vazgeçtim. Meşru yollara başvurdum, depozitomu benden özür dileyerek verdi. İnsan hakları önemlidir.”