George Floyd'u öldüğü Minneapolis kentindeki polisler hakkında soruşturma başlatıldı

ABD'de bir polis tarafından elleri kelepçeliyken öldürülen George Floyd'un yaşadığı Minneapolis kentindeki polislerin uygulamaları hakkında soruşturma açıldı.

George Floyd'u öldüğü Minneapolis kentindeki polisler hakkında soruşturma başlatıldı

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland George Floyd’u öldüren Derek Chauvin’in suçlu bulunmasının ardından Minneapolis’teki polislerin uygulamaları hakkında da soruşturma başlattıklarını duyurdu.

George Floyd davasında çıkan karara sevindiğini belirten Garland, “Ancak dün alınan bu karar, Minneapolis polisindeki sistematik sorunlara temas etmiyor” ifadelerini kullandı.

Başlatılan soruşturma kapsamında protestolar esnasında polisin orantısız güç kullanıp kullanmadığı, siyahlara ve azınlıklara yönelik ayrımcılık yapıp yapmadığının inceleneceğini bildirildi.

Ayrıca Garland ülkedeki ırkçı polis zihniyetinin uzun bir süredir var olduğunu söyleyerek, “Toplum ve güvenlik güçleri arasında güven tahsis etmek zaman ve hepimizin çabasını gerektiriyor. Ancak biz bu görevi kararlılık ve ivedilikle üstleneceğiz. Değişimin beklemeyeceğini biliyoruz” dedi.