Gençlik, Boğazlar'dan geçecek ABD savaş gemilerine karşı buluştu

Buluşmada okunan basın metninde "Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız!" denildi.

Gençlik, Boğazlar'dan geçecek ABD savaş gemilerine karşı buluştu

Gençlik örgütleri, ABD emperyalizminin Çanakkale ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e geçecek savaş gemilerine karşı Dolmabahçe’de buluştu. Devrimci Gençlik Dernekleri, DİP’li Öğrenciler, Fikir Kulüpleri Federasyonu, SolGenç, Sosyalist Devrimci Gençlik ve Türkiye Komünist Hareketi Gençliği üyelerinin bir araya geldiği buluşmada okunan basın metninde, Dünya halklarının gözleri önünde savaşlar çıkarılmakta olduğu ve buna “dur” demenin özgürlükten, bağımsızlıktan ve barıştan yana olan herkesin görevi olduğu vurgulanırken, “Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız!” denildi. Basın metninde şu ifadeler yer aldı.

“Emperyalizme karşı gençlik var!

Kendini “istikrar ve demokrasi gücü” ilan eden ABD emperyalizminin yalan bombardımanı eşliğinde dünya kaynamaya devam ediyor. Bolivya’dan, Suriye’ye, Afrika’dan Kafkasya’ya hemen her coğrafyada emperyalizmin halklara nefes aldırmayan müdahalelerine tanık oluyoruz.

Yakın coğrafyamızda ise emperyalizmin ve işbirlikçelerinin sebep olduğu çatışma ve gerilimlere bir yenisi daha eklenmek üzere. ABD eli kanlı askerleriyle, işkenceyle ve katliamla malul “özgürlük götürme” anlayışıyla, yeni seçilmiş sözde özgürlükçü başkanı ve barışçı hükümetiyle; bir kez daha bir bölgenin üzerine “bela” kusmaya hazırlanıyor. ABD savaş gemileri bugün Boğazlardan geçerek Karadeniz’e çıkıyor. Gemilerin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağı söyleniyor.

Donbass bölgesinde yaşanan çatışmalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerginlik ve ABD’nin saldırgan hamlesi sonucunda bölge halkları, yeni bir çatışmanın içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Nazi sembolleri kullanan askerleri, faşist paramiliter gruplarıyla Ukrayna yönetimi, ABD ve AB’nin yönlendirmesi sonucu Rusya ve Donbass’a karşı saldırgan savaş politikaları yürütüyor. Bölgedeki hegemonya mücadelesi halklar için bir yıkım sürecinde dönüşme potansiyeli taşıyor. Rekabet, gerilim ve çatışmaların kaynağında uluslararası tekellerin çıkarları bulunuyor. Bu çıkarlar kimi noktalarda çatışmalar da üretiyor.Yeni düzen arayışı saflaşmalar, gerilim ve çatışmalar eşliğinde yaşanıyor.

Kan dökme niyetiyle gelen ABD gemileri ise işbirlikçi iktidar sayesinde hedefine boğazları kullanarak ilerliyor. AKP bir yandan kanal projesi ile doğal kaynakların yağmalanmasına hız vermeye kararlılığını ilan ederken bir yandan da Karadeniz’de yıllardır barışın en önemli güvencelerinden birisi olan Montrö Sözleşmesi’ni emperyalizmin çıkarları için yeniden tartışmaya açıyor. Boğazlardan geçen gemilerle bir kez daha görüldü ki; işbirlikçi AKP iktidarı tüm vatanperverlik şovlarının aksine ABD’nin tüm saldırgan hamlelerine hevesle katılmaktadır. AKP’nin halkı mobilize etmek için attığı antiemperyalizm naralarının yalan olduğu, ABD emperyalizminin Karadeniz’i kuşatma politikalarına verilen destekle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktı.

ABD bir ülkeye sömürü, yoksulluk ve savaş dışında hiçbir şey götüremez. ABD barışın ve özgürlüğün en büyük düşmanıdır. Emperyalizmin Irak’a, Afganistan’a, Suriye’ye, Yemen’e ve Yugoslavya’ya yönelik saldırıları sonucunda katledilen milyonlar ABD’nin bölge halkları açısından ne demek olduğunu en net biçimde göstermektedir.

Emperyalist güçler, dünya kamuoyunu arkalarına alabildiği veya en azından etkisiz kılabildiği oranda pervasızlaşmakta ve saldırılarının boyutunu/şiddetini arttırmaktadır. Bu nedenle ABD emperyalizmine karşı sessiz kalmamak ve bütün imkanlarla mücadele etmek yaşamsal önemdedir.
Dünya halklarının gözleri önünde savaşlar çıkarılmaktadır. Buna “dur” demek özgürlükten, bağımsızlıktan ve barıştan yana olan herkesin görevidir. Biz de bu ülkenin anti emperyalist gençleri olarak bu görevi yerine getirmekte kararlıyız!

Bizim emperyalizmle derdimiz sadece iki geminin geçişinden ibaret değildir. Emperyalizm tekeller ve savaş demektir, emperyalizm sömürü ve yoksulluk demektir, emperyalizm ırkçılık ve gericilik demektir, emperyalizm polis copu ve ABD üssü demektir, emperyalizm doğa ve kent yağması demektir…

Bu ülkenin gençliği emperyalizme karşı her zaman bağımsızlığı savunmuş ve dünya halklarının barış içinde ve kardeşçe yaşaması için emperyalizme karşı mücadele etmiştir. Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız!”