Genç öğretmen koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti

İstanbul'da öğretmenlik yapan Kadir Bozdağ koronavirüs nedeniyle genç yaşta hayatını kaybetti.

Genç öğretmen koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti

İstanbul’da öğretmenlik yapan Kadir Bozdağ koronavirüs nedeniyle genç yaşta hayatını kaybetti.

Bir dönem Duvar’a Karşı Tiyatro Topluluğunda da oyunculuk yapmış olan Kadir Bozdağ geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

Genç öğretmenin ölümü ile ilgili bir açıklama yapan Duvar’a Karşı Tiyatro Topluluğu “Öfkeliyiz, çünkü; dostumuzu, dostlarımızı tedavi edilebilecek bir hastalık değil, çürümüş bir sistemin çöplüğünde insan sağlığıyla adeta alay edenler öldürdü” dedi.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Salgın değil sistem öldürür!

Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’muzda bir dönem oyunculuk yapmış olan değerli dostumuz Kadir Bozdağ’ı covid-19 nedeniyle kaybettik. İstanbul’da MEB’e bağlı öğretmen olarak görev yapan dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Fakat içimizde üzüntüden çok öfke var. Çünkü bir salgını propaganda malzemesine dönüştürenler aşılanırken, bir toplumun geleceğini örecek olan çocuklarımızla birlikte çalışan öğretmenlerimize sıra gelmedi. Çünkü parası olanın en iyi hizmeti alabildiği hastanelerin kapısından içeri giremeyenlerin acısı, günlük vaka tablolarında sayılardan ibaret bırakıldı.

Çünkü kapitalizmin kar hırsı, dünya çapında yaşanmakta olan bir salgını durdurabilecek olan covid-19 aşısının üzerine barikatlar kurdu. Öfkeliyiz, çünkü; dostumuzu, dostlarımızı tedavi edilebilecek bir hastalık değil, çürümüş bir sistemin çöplüğünde insan sağlığıyla adeta alay edenler öldürdü.

Kadir’in anısı, bu çürümüş düzenden çıkma mücadelemizde yaşamaya devam edecek.