Geçiş dönemi için Cumhurbaşkanı adayı Abudullah Gül olacak iddiası

Ahmet Takan: Bakan Akar ile defalarca görüştüğünü bildiğimiz Abdullah Gül’ün çalışma ofisinde, çok özel toplantılarında plan üzerine planlar yapılıyor

Geçiş dönemi için Cumhurbaşkanı adayı Abudullah Gül olacak iddiası

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, kulislerden edindiği bilgileri aktardığı bugünkü yazısında, “AKP içindeki birbirine giren dengelere oynuyorlar. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı için en uygun adresi Adalet ve Kalkınma Partisi gibi gösteriyorlar” dedi.

“Açık adres gösteriyorlar; Tayyip Erdoğan kaybedeceği bir yarışa girmezse en uygun Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül imiş” diyen Takan, parlamenter sisteme geçiş için Gül’ün tarif edildiğini ileri sürdü. “Bu formül, Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki ne olursa olsun iktidarı kaybetmeyelim diyenlere de hoş geliyor” diyen Takan devamında, “Kayserili Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de defalarca görüştüğünü bildiğimiz Abdullah Gül’ün çalışma ofisinde; yemekli, çaylı kahveli çok özel toplantılarında plan üzerine planlar yapılıyor” iddiasını öne sürdü.

Takan yazısının devamında ise şunları kaydetti:

“Tayyip Erdoğan’ın sağlığı el verdiği sürece Abdullah Gül’ün aday olmasına izin vermeyeceğini onlar da çok iyi biliyorlar. Ancak, Abdullah Gül cephesinin strateji planlamalarında en önemli husus, Gül’ü bundan sonraki hamlelerde “Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Adayı” olarak kamuoyuna sunmak. Yani, öyle bir algı oluşturmak istiyorlar ki; Türkiye’yi içinde bulunduğu buhrandan, parlamenter sisteme geçirecek isim dışarıdaki büyük desteği ile birlikte Abdullah Gül…

Peki bu formül tutar mı?.. Orada da ilk hedefleri hem muhalefetin hem iktidar cephesinde uzlaşı sağlamak. Yani iktidarın da muhalefetinde tek adayı Abdullah Gül olsun, partiler seçimde tek başlarına yarışsın. Size, hayal gibi geliyor değil mi?.. İster inanın ister inanmayın, planları böyle!.. Hem de, Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki şu an en etkin hizip olan güvenlikçi kanadı da bu formüle ikna edebileceklerini düşünüyorlar ve bunun içinde çaba gösteriyorlar.”