'Geçinemiyoruz' diyen kamu emekçileri İstanbul'da buluştu

KESK'in İstanbul Kartal'da düzenlediği miting, İstanbul halkından yoğun ilgi gördü

'Geçinemiyoruz' diyen kamu emekçileri İstanbul'da buluştu

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) tarafından Kartal’da düzenlenen “geçinemiyoruz” mitingi Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Sınıf Tavrı gibi siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla başladı.

Sık sık “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Asgari değil insanca yaşam” sloganları atıldı

AHLAKSIZ OLAN KAPİTALİZMİN KENDİSİDİR

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, bir dizi konuya değindiği konuşması şöyle:

“Onlar sırça saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşarlarken, sadece bir dakikalık elektrik giderleriyle onlarca işçi, emekçi geçinebilecekken bu duruma da şükretmemizi istiyorlar. Onlar iğneden ipliğe yurt dışından tüm ithalatı dolar ile yaparken ‘devletin verdiği parayı dolara çevirenler ahlaksızdır’ diyorlar! Oysa biliyorlar ki, dolara yatıracak bir kuruş paramız yok. Bırakalım paramızı dolara çevirmeyi, elimize geçen parayla ay ortasını bile göremiyoruz. Kimin ahlaksız, vicdansız olduğunu dünya âlem biliyor. Ahlaksız olanlar, ülkenin kaynaklarını talan edenlerdir! Ahlaksız olanlar milyar dolarlık servetlerine rağmen vergi vermemek için offshore şirketler üzerinden servetlerini yurt dışına kaçıranlardır! Faize karşıyız deyip bütçeden faize kaynak aktaranlardır ahlaksız olanlar. Ahlaksız olan aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Ahlaksız olan kapitalizmin kendisidir” şeklinde konuştu.

BUGÜN İŞÇİ SINIFININ HER BÖLMESİNDEN,HÜKÜMET İSTİFA VE İNSANCA YAŞAM İRADESİ MEYDANLARA YANSIDI

Türkiye Komünist Hareketi adına konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, “Bugün işçi sınıfının her bölmesinden,’Hükümet istifa’ ve ‘İnsanca yaşam’ iradesi meydanlara yansıdı. Kamu emekçilerinin bugünkü mitinginde’ de parti olarak Türkiye Komünist Hareketi olarak bu mitingi güçlendiriyoruz. İnsanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için tüm emekçileri mücadeleye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.