'Geçinemiyoruz' diyen kamu emekçileri Ankara'da buluştu

KESK, “Geçinemiyoruz” sloganıyla Ankara'da miting düzenledi. Miting Ankaralılardan yoğun ilgi gördü

'Geçinemiyoruz' diyen kamu emekçileri Ankara'da buluştu

KESK’in “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlediği Ankara mitingi emekçilerin alana girişiyle başladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, yaşanan ekonomik krizi ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için “Geçinemiyoruz” sloganıyla miting düzenledi. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge DİSK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası üye ve yöneticileri de katılırken, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan KESK’liler ile başta TKH ve Sınıf Tavrı üyeleri olmak üzere çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Tandoğan Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Mitinge bölge illerinden de çok sayıda KESK’li katıldı.

Mitinge katılanlar “Hükümet istifa”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Saraya değil halka bütçe” sloganları attı. Miting konuşmalarla devam etti.

KAPİTALİST BARBARLARIN ARTIK SONUNA GELMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, çoklu bir krizle karşı karşıya olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Sadece ekonomik krizle boğuşmuyoruz. Aynı zamanda tek adam rejiminin yönetememe krizi ile karşı karşıyayız. Ekolojik krizle, kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkarmış olduğu krizle karşı karşıyayız. Bu kapitalist sistemin yaratmış olduğu neoliberal politikalar, özelleştirme politikaları, güvencesizleştirme politikaları, yani bu kapitalist barbarların artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. İşte bizden bu yoksulluğa, bu işsizliğe karşı yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için buradayız ve sizlerle bu kışta bu kıyamette sesimizi birleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki her karanlığın bir şafağı, her kışın bir de baharı vardır. İşte o baharı getirenler burada, Tandoğan’dan, İstanbul’dan emekçileri coşkuyla, sevgiyle selamlıyorum.”