Fuat Oktay, İstanbul Sözleşmesi yerine 'gelenek ve göreneklerimiz'i önerdi!

"Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur."

Fuat Oktay, İstanbul Sözleşmesi yerine 'gelenek ve göreneklerimiz'i önerdi!

Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı kararı ile çıkılan İstanbul Sözleşmesi hakkında, “Çareyi dışarılarda aramaya gerek yoktur, çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde” değerlendirmesini yaptı.

Oktay, İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzacısı olan Türkiye, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sözleşmeden çekilme kararını kendince değerlendirdi.

Oktay, “Çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur” dedi.

Oktay, sosyal medya hesabından, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi, geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz. Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ KİM, NASIL HEDEF ALMIŞTI?