Fransa'dan Türkiye hakkında seyahat kararı

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’nin yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasına alındığını duyurdu.

Fransa'dan Türkiye hakkında seyahat kararı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, ülkeye seyahatler için oluşturulan tedbirler kapsamında Türkiye “kırmızı listeye” alındı.

Pazar günü itibariyle uygulamaya konulacak tedbirler kapsamında Türkiye yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasında yer alacak.

Fransa, salgının durumu açısından ülkeleri yeşil, turuncu ve kırmızı olmak üzere 3 ayrı listede değerlendiriyor. Yeşil listede bulunan ülkelerden seyahat için bir engel bulunmazken kırmızı listede bulunan ülkelerden yolcular ancak zorunlu hallerde Fransa’ya giriş yapabiliyor. Yolcuların ülkeye girişlerinde negatif Covid-19 testini ibraz etmesi ve aşı vurulmadıysa zorunlu olarak 10 gün karantinada kalması gerekiyor.

Türkiye’nin şimdiye kadar bulunduğu “turuncu liste” ülkelerindense Fransa’ya gitmek isteyen ve Covid-19 aşısı yaptıran kişilerin, ülkeye giriş için zorunlu sebep belirtmesine gerek bulunmuyor ancak negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor.